Motivatie

Zelf ervaar ik het als een vruchtbaar geheel om naast mijn zakelijk leven maatschappelijk en kunstzinnig actief te zijn.

Kunstzinnige motivatie.

Een belangrijke motivatie voor mij om te schilderen is de uitdaging om met niets te beginnen en vandaar uit een kunstwerk te maken. Deze motivatie vertoont grote parallellen met mijn werk als zelfstandig ondernemer op het vlak van beleidsadvisering en businesscoaching. In vele opdrachten bij bedrijven en in de coaching van leidinggevenden begin je met niets en wordt algaande het werk op een natuurlijke wijze duidelijk wat er aan de hand is.

Een bekende ondernemer John Fentener van Vlissingen heeft ooit gezegd tijdens de opening van een expositie van Franse en Nederlandse impressionisten in Atlanta:

,, Een ondernemer en een impressionist hebben veel gemeen. Zij denken” Out of the box”, zoals Amerikanen zeggen, hebben visie en durf ’’, zo omschreef de ondernemer, wiens hele familie meedenkt bij het verzamelen van kunst.( Artikel in de Telegraaf van 23-10-2004. )

Mijn schilderijen ontstaan vaak door een ingeving. In 1982 gestart met een expositie met pentekeningen en houtskool en krijt in het Gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel. Daarna heeft het maken van kunst stil gelegen tot 1997/1998. Met acrylverf het schilderen weer opgepakt. In 2008 is daar olieverf bijgekomen. Ik word sterk aangetrokken door impressionisten en post-impressionisten.